Wie ben ik ?

Wat weet ik ?

 
 

Interpretatie van de kruislegging verbonden met de 4 elementen : lucht, aarde, water en vuur.

Arlesquint, Tarot, le mandala de kalachakra.

  
 
   
 

de intuïtieve TAROT als communicatie-middel

Ken jezelf !
Het verlangen naar zelfkennis kan werkelijkheid worden, indien je bereid bent om je
eigen persoonlijkheid onder de loep te nemen.  Nauwkeurig naar binnen kijken kan je naar ongelooflijke inzichten brengen.

De tarotkaarten als wegwijzer in alledaagse levenssituaties, als leidraad om bepaalde negatieve gedragspatronen op te sporen, als hulpmiddel bij problematische beslissingen, als begeleider....
De tarotkaarten kunnen eveneens behulpzaam zijn in het ontcijferen van moeilijk te verwoorden emoties en gevoelens.


_____________________________________________


Oorspronkelijk vormen de tarotkaarten in hun samenhang de symbolische en universele weergave van de ervaringsweg die de mens heeft te gaan. Ze vertellen iets over situaties, moeilijkheden én mogelijkheden die iedereen in de loop van zijn levensverhaal ontmoet. Tarotkaarten zijn bedoeld als middel tot inzicht in situaties én in ontwikkelingen.

Weerspiegelt elke kaart een specifieke zo gezegde archetypische stap van ontwikkeling, dan is het zo dat we juist dié kaarten uit het pak zullen trekken die, in hun geheel, een weerspiegeling vormen van de situatie of ontwikkeling waarin we ons op dat moment bevinden. Waarom dit zo is heeft te maken met het bijzonder fascinerende synchroniciteitbeginsel of zinvolle toeval, een begrip dat bestudeerd en geïntroduceerd werd door de beroemde psycholoog Carl Gustav Jung.

Atelier P.E.L. Leopold I Straat, 36, Bus 2
1020 - Brussel / Laken
Tel : 02/428.08.99 - GSM : 0479/43.43.63